Små mandelpoteter med mye smak og aroma, dyrket i fjellregionen ved dovre.

Fjellområdene ved Dovre har marginale dyrkningsforhold for mandelpoteter, og nettopp derfor er kvaliteten til Mandeline i særklasse. Det er de kjølige sommerdagene, de lyse sommernettene og det moderate næringsinnholdet i jorda som gir Mandeline konsentrert smak og aroma, fin gulfarge og fløyelsmyk konsistens.

Alle mandelpotetene i pakken har tilnærmet lik størrelse. Dermed er det lett å tilberede dem med perfekt resultat hver gang, med en koketid på 5-7 minutter. Poteten blir best om du koker den med skallet eller steker den i ovnen.

Nedenfor finner du noen oppskrifter som passer ekstra godt med Mandeline. Oppskriftene er laget av Timian og Persille.

Gravlaks med dillmandeline og salat

  • 300g mandelinepotet
  • rødløk
  • 1 dl olivenolje (extra virgin)
  • 1 potte fersk dill
  • 1 sitron salt pepper
  • salat
  • granateple
  • gravlaks
  • Timian & Persilles hjemmelagde flatbrød

Vask og kok potetene med skallet på til de er møre. Hell av vannet og avkjøl. Del opp potetene i skiver (ca. 0,5 cm). Kjør olje, 1/2 potte dill med stavmikser eller foodprosessor til den er fin og grønn. Vend potetene godt inn i oljen. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Ovnsbakte mandelinebåter med mojosaus og aioli

Mandelinepotet

Kutt potetene i båter og legg i en ildfastform. Vend de i nøytral olje, salt, pepper og rosmarin. Stekes på 250 grader i ca. 15 min.

Aioli

  • 1 egg
  • 2 dl solsikkeolje
  • 1 ts sterk sennep ( dijone)
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts hvitvinsedikk
  • salt og pepper

Kjøres i foodprosessor, mikser, eller stavmikser. Ha egg, hvitløk, sennep og edikk i bollen og kjør til hvitløken er knust. Spe forsiktig med oljen mens du kjører på høy hastighet. Sper du for fort vil den skille seg. Da blir den ikke tykk. Smak til med salt og pepper.

Mandeline og sjøkrepssalat

3-4 personer

  • 750 g mandeline
  • 16 sjøkrepsehaler
  • 2 paprika
  • 2 poser sukkererter
  • 1 rødløk finkakket
  • 1 potte hakket koriander
  • 1 sitron
  • solsikkeolje
  • hvitløk
  • salt og pepper

Kok mandelinepotetene i salt vann. Rens og stek krepsehalene med litt hvitløk. Kutt paprika, sukkererter, rødløk og de kokte potetene. Bland alt og vend det i olje, sitronsaft, finkakket koriander, salt og pepper. Sjøkrepsen kan byttes ut med krepsehaler, eller ferskpillede reker.