Asterix er en avlang, kokefast potetsort med rødt skall og lysegult kjøtt. Den er lett å koke og skrelle og har mange bruksområder. Den egner seg godt til pommes frites, råsteking, til salater og gryteretter. Den kan kokes med eller uten skall, og er fin til ovnsteking og gratinering.

 

Fjellmandel er mandelpoteter dyrket i de norske fjellregionene, Østerdalen, Gudbrandsdalen og Oppdal. Potetene er små av størrelse, avlange med en liten bøy på midten. Skallet er lysebrunt til gult.

 

Mandeline er vår delikatessepotet. Liten, rask å tilberede og best på smak! Skallet er lysebrunt til gult og den karakteristiske smaken er kraftigst hos de minste knollene. Mandelpoteten beskrives ofte som delikatessepoteten og er førstevalget til høstens vilt.

 

Kerrs Pink er en melen potetsort med en mild og god smak. Poteten er rund og litt ujevn i formen og kjøttet er lysegult. Kerrs pink egner seg godt til ovnsbaking og stappe, men også velegnet til baking av lefse og lompe.

 

Beate er en høst- og vinterpotet med fastere konsistens enn de fleste andre potetsorter. Beate er avlang i formen og skallet er lyserødt. Velegnet til råsteking, i salater og til baking av lefser og lomper.

 

Rutt er en av tidligpotetene. Den er rund eller litt oval i formen og relativt stor i størrelsen. Poteten har rødt skall og lyst, gult kjøtt. Den er lite melen og brukes derfor mest som kokepotet. Den passer derfor perfekt i lune potetsalater.

 

Mozart er rød i skallet og gul i kjøttfargen. Den er fastkokende og passer til pommes frites, ovnsteking og gratinering.

 

Folva er rundovale, har hvitt skall og lysegul kjøttfarge. Den er fastkokende.

 

Fakse har hvitt skall og kjøttet lysegult. Den er fastkokende. Sorten benyttes til koking og ferdigpotet.

 

Pimpernell har et særegent rødt skall, med gult kjøtt. Med sin kraftige potetsmak og gode kokeegenskaper er pimpernell en god allround-potet.

 

Berber er en tidligpotet. Sorten har pene ovale knoller og lysegult kjøtt. Sorten er fastkokende.